Marcus Hellner vill ha mycket mer

Marcus Hellner åkte hem från OS med två individuella guld. Ett scenario som kändes ganska långt borta när han utslagen låg i målområdet efter det snöpliga fjärdeplatsen på inledningsdistansen 15 kilometer fritt.

Tiden sedan OS har varit hektisk för Marcus. Alla har velat hylla och få sin del av skidkungen.
– Det har varit stor uppståndelse, men det är bara positivt. Folk känner igen en på stan och det är kul att bli igenkänd för något bra.
Han har hunnit smälta OS-äventyret, även om han inte sett särskilt mycket bilder från OS och inte gått igenom loppen i huvudet.
– Jag tar med mig den sköna känslan jag hade i kroppen.
Stafetten är den insats han rankar högst.
– Att få lyckas som ett lag är något speciellt. Det är ytterst sällan allt stämmer på det sättet det gjorde för oss i OS-stafetten och det är en häftig grej att få uppleva det ihop med laget.

Även dubbeljakten var resultatet av ett lagarbete med en skillnad. I dubbeljakten var det bara Marcus som fick guld när Johan Olsson fick brons och Anders Södergren blev tia.
– Det var ett märkligt lopp som var väldigt skönt att köra. Jag lät ödet bestämma och det skingrade tankarna på medaljer och avgörande som annars kan vara ganska jobbiga.
Marcus tänkte aldrig på medaljer under loppet utan var först och främst fokuserad på Johans lopp.
– När vi kom ikapp Johan hettade det till men jag tänkte inte på guld då heller. Det enda jag tänkte på var att jag kände mig otrolig stark.
Alla hemma i tv-sofforna tänkte förmodligen på guld långt innan Marcus gjorde det och alla som såg loppet håller förmodligen med om att det var spännande och dramatiskt.
– Jag har hört det, men det är inte lika spännande när man är mitt uppe i ett lopp. Då är du bara väldigt fokuserad.

Att ta ett individuellt guld är stort, men Marcus är inte nöjd. Helst hade han velat vinna favoritdistansen 15 kilometer i fri stil.
– Den distansen håller jag väldigt högt och är något jag tänker på under hårda träningspass.
Att Marcus satsning fortsätter råder det inga tvivel om.
– Jag är inte nöjd, utan satsar framför allt på OS om fyra år.
Att då får stå högst upp på prispallen igen kommer Marcus förmodligen att tänka på under många och långa träningspass framöver.

1 svar på ”Marcus Hellner vill ha mycket mer”

Lämna en kommentar