Charlotte Kalla siktar mot två nya OS

Charlotte Kalla inledde den svenska medaljskörden i OS med att ta guld på favoritdistansen 10 km fri stil. Där borta insåg hon inte vilken skidfeber hon och resten av landslaget hade orsakat här hemma. – Det har varit helt galet, särskilt vid mottagningen i Östersund. Att så mycket folk berörts av framgångarna är helt enormt.

Intresset för vår största stjärna Charlotte var stort redan innan OS och är inte mindre nu. Att hantera all uppmärksamhet är någon Charlotte lärt sig att hantera.
– Under tävlingssäsongen är det speciellt och lite svårt. Jag är fokuserad på att göra bra resultat och kan inte ge alla allt de vill ha.

Under Skidspelen i Falun var det många som drog och slet i Charlotte, både media och åskådare. Alla vill ha sin del av den glada, positiva och mysiga Charlotte.

– Men jag kan inte stanna och skriva autografer åt alla, samtidigt som jag förstår att många barn säkert blir besvikna när jag säger nej. I samband med viktiga tävlingar är jag inte alltid riktigt så trevlig och öppen som folk kanske förväntar sig.
Att kunna fokusera och prestera som bäst när det gäller som mest är en konst. När Charlotte vann guldet i sin första OS-start någonsin genomförde hon loppet precis som hon hade tänkt och med en enorm fokusering.
– Jag mådde bra där borta. Vi hade en sådan härlig stämning på lägret inför OS och ingången, alla förberedelser och ja, allt var perfekt.

Att vara på ett mästerskap och resa som ett lag, trots att det handlar om en individuell idrott sporrar Charlotte, som förutom guldet även tog silver i sprintstafetten tillsammans med Anna Haag.
– Det var grymt kul, särskilt eftersom varken Anna eller jag egentligen är sprintåkare.

Något Charlotte också tar med sig från OS är hennes insats i tremilen i klassisk distans med masstart. Charlotte blev sexa och visade i och med det att hon verkligen är att räkna med även i den klassiska distansen.
– Det gav självförtroende i min satsning mot att bli en bättre klassisk åkare.
För det är bland annat i klassisk distans som Charlotte vill utvecklas.
– Jag jobbar för att bli mer allround och vill vara med och slåss om medaljerna både i skate, fri stil, sprint och distans. Det handlar om små förändringar som jag ska träna på och förbättra.

23-åringen har tid på sig att utvecklas i samtliga distanser. Vid Sochi om fyra år är hon 27 år och om åtta år är hon 31 och var OS ska gå då är inte klart.
– Jag ser OS om fyra år och även OS om åtta år, så långt fram tänker jag. Sedan får vi se.

1 svar på ”Charlotte Kalla siktar mot två nya OS”

Kommentarer är stängda.