Blandade känslor för Södergren

För Anders Södergren har skidsäsongen börjat allt annat än bra. Ett virus har sedan mitten av november hindrat honom från att träna och tävla. Men Anders har haft annat att glädja sig åt, i början av oktober föddes hans dotter Julia.

Problemen började efter de tidiga tävlingarna i Bruksvallarna. Anders fick problem med magen, ett magvirus som så småningom satte sig på de övre luftvägarna.
– Jag har inte legat sjuk utan hade jag haft ett vanlig jobb hade jag förmodligen inte märkt av viruset, berättar han.
Problemen har visat sig i samband med träning och Anders har då känt sig ”tung i skallen”, som han uttrycker det. Under perioden har han kunnat träna till och från.
– Jag har tränat och känt efter, men tyvärr drabbats av flera bakslag.
Anders stod över världscuppremiären för att kunna träna, något han tyckte sig kunna hyfsat bra före världscupen i Kuusamo och han valde att ställa upp i 15-kilometersloppet.
– Tyvärr var kroppen inte tillräckligt bra för det, suckar han.
Sedan dess har Anders vilat, tränat någon dag ibland, vilat och provat träna igen. Veckan före nyår började han köra ett pass om dagen och då kände han att det var på väg åt rätt håll. Sakta med säkert ökade han på träningsdosen och körde lite tuffare pass, två gånger om dagen. Efter en vecka med bra träning bestämde han sig för att ställa upp i 15-kilometersloppet i Åsarna. Det gick över förväntan och Anders, som körde i mål på fjärde plats 23 sekunder efter segraren Jesper Modin, hoppas nu på en positiv reaktion i kroppen.
OS närmar sig med stormsteg och Anders vill inget hellre än att komma igång och tävla på allvar.
– Att få till något bra tävlingslopp före OS vore bra för självförtroendet. Men annars får jag lite på gamla meriter och att jag har en uppladdning inför mästerskap som brukar fungera bra.
Som tur är har Anders haft annat att tänka på vid sidan om skidåkningen. Att bli pappa har förändrat vardagen hemma i Östersund.
– Det är kul att ha fått vara hemma med Lisa och Julia så mycket. Det har varit lite som en tröst och har gjort det lättare att slappna av under vintern, berättar han.

1 svar på ”Blandade känslor för Södergren”

Kommentarer är stängda.