”Creí que tu eres vasca”

Det kanske är den bästa komplimangen jag har fått någonsin. Sedan vet jag inte om den berodde på att jag dittills inte hade sagt så mycket eller att den kom från en brasilianare, men ändå. Gårdagskvällen var kanske den mest internationella någonsin och ganska kul att prata spanska med en brasilianare, en italienare, en tysk, en mexikanska och just det, en spanjor också – från Barcelona dock.

Av en slump träffade vi Alejandra, en mexikansk tjej som jag har surfat med en gång, ute i fredags. Ytterligare av en slump träffade vi henne och några kompisar till henne på sista filmen på Surffilmfestivalen som varit här i en vecka. Trots att vi verkligen tänkt gå hem och sova eftersom både fredagen och lördagen blivit omänskligt sena blev det pintxos, drinkar och lite mer drinkar och framför allt massor av spanska. Äntligen kan jag prata, särskilt efter en eller ett par drinkar OCH jag hade faktiskt sagt en hel del när brasilianaren frågade om jag hade varit i Sverige. EEh ja, jag är svensk, svarade jag och då kläckte han ur sig: Jag trodde att du var bask.

Fortsatte på samma internationella tema idag, både med surfing och med mycket snack. Och jag kände inte för måndag, så jag tog en helgdag till. Så praktiskt. Det var ju vågor för första gången på ett par dagar och vad passar bättre än att surfa både morgon och kväll? Har även investerat i en ny leksak som jag har lekt med på kvällen: En longboard, guapisima!

Lämna en kommentar