http://www.malinbjorkqvist.se/wp-content/themes/press

Om mig

”Jag brinner för mötet med olika människor, både här och där. Spanskan och engelskan gör det möjligt att komma nära människor över stora delar av världen. Språket är en gåva och kommunicera i tal och skrift är mitt yrke. Världens bästa yrke skulle jag säga.”

Jag är journalist/kommunikatör med ett brett intresseområde. Mitt huvudsakliga arbete är kommunikation men jag jobbar även med fotografering, översättning och redigering. Jag fokuserar helt på sport, natur och friluftsliv men jag åtar mig även andra uppdrag.

Sedan 2012 arbetar jag med orientering. Efter drygt tre år på Svenska Orienteringsförbundet är jag sedan slutet av 2015 anställd av Internationella Orienteringsförbundet som kommunikations- och utvecklingschef. Jag har kontor på den inspirerande arbetsplatsen Gamla Brandstation i Falun.

Min utbildning inkluderar bland annat kandidatexamen i journalistik vid JMK, Stockholms universitet, en tvåårig utbildning till idrottskunsulent vid Bosöns idrottsfolkhögskola samt högskolestudier i spanska.

Läs mer i mitt CV

Curriculum Vitae in English

Blandade reportage

Vid sidan av journalistiken arbetar jag även som researrangör, skidlärare och guide.

Läs mer om mina resor här

Jag har mitt basläger i Falun men reser mycket, både i Sverige och utomlands.

Klicka här för kontaktuppgifter