Åter i Falun

En tisdag på Gamla Brandstation hör inte till vanligheterna, men från och med nu kommer jag förmodligen att vara här de flesta tisdagar och efter jul även måndagar. Det känns framför allt skönt att slippa förlita sig på SJ under vintermånaderna, som jag hoppas ska bli lika kalla och vita som förra vintern – vilket också innebär gigantiska tågproblem.

Efter en helg i Göteborg och natt på Söder var jag på SportHälsas redaktion igår och gjorde klart allt inför kommande nummer. Absolut deadline är på torsdag och SportHälsa kommer sedan med Svenska Dagbladet på tisdag i nästa vecka. Eftersom vi sköt på utgivet en vecka var det mesta klart. Jag låg dock på latsidan och sköt upp en fotografering in i det sista. Därmed blev det en snabb fotosession på SATS Medborgarplatsen i går morse och bilderna blev bra trots att modellen enligt egen utsago var ”fet”. I själva verket är hon gravid och vältränad, en kombination jag också skulle vilja lyckas med någon gång framöver. Bilderna är till ett reportage om styrkeövningar som är bra inför skidsäsongen. De ihop med skidsnack med fyra skidprofiler gör att jag självklart blivit ännu mer sugen på skidor – både längd och alpint så snart möjligt. Det alpina får nog vänta, men jag hoppas på längdskidor i Bruksvallarna nästa vecka. Enligt hemsidan är det kallt och snökanonerna går för fullt så förhoppningsvis hinner de få i ordning lite spår till kommande vecka då jag tänkte tillbringa torsdag till söndag i längdparadiset. Insåg nyss att jag därmed blir tvungen att leta fram alla längdgrejer samt valla skidor de kommande dagarna. Den alpina premiären får nog vänta. Det är inte så troligt att det blir alpint skidföre på hemmaplan före den 24 november och därmed blir det ingen åkning förrän efter jul. Däremot förhoppningsvis massor av surfing.

Idag har jag ägnat mig åt diverse kontorsarbete, det vill säga bokföring och annat spännande som sig bör så här i slutet av månaden. Det återstår ytterligare lite sådant jobb i slutet av veckan innan jag kan slå igen denna månaden. Jag har även förberett morgondagen, då jag ska på utflykt till kära gamla Fagersta. Jag har två huvudmissions med morgondagen och det är dels möte med Engelbrektsloppet och lite organisationssnack kring det, dels en intervju med backhoppeldsjälen Seppo Reijonen, ordförande i Fagersta Backhopparklubb. Jag ser nästan mest fram emot det sistnämnda och har förberett lite olika intervjuer som jag ska göra kring backhoppningsklubben i Fagersta. På kvällen blir det även ungdomsbackhoppning vid de nya hoppbackarna vid Per-Olsskolan. Jag gjorde lite research idag och förvånansvärt nog kom jag ihåg numret till en av mina favorittjänstemän på Fagersta kommun. Och precis som jag hade förväntat mig svarade han utan minsta fundering på den frågan jag hade. Fantastiskt!

Utöver ovan nämna jobb blir det även lunch med gamla Fagersta-Postenkollegor samt besök hos goda vänner i Avesta framåt kvällen. Morgondagen kommer dock att inledas med fotografering på Romme Alpin. Det kommer att bli en bra dag helt enkelt.

Denna dag är dock inte slut än och om en dryg timme tänkte jag bege mig iväg och träna. Idag blir det nog löpning, cykling och Body Pump. Varför fokusera på en sak?

Lämna en kommentar